fbpx
Skip to main content

Soluții inovatoare pentru o Casă Inteligentă

Dacă ați fost nevoit vreodată să vă grăbiți înapoi spre casă pentru a verifica dacă ați oprit apa, lumina sau încălzirea, atunci ideea de casă inteligentă vi se va părea potrivită.

Termenul de „casă inteligentă/smart house” este utilizat pentru a descrie o locuință în care există o rețea de comunicații care conectează diverse aparate permițându-le să fie controlate de la distanță.

Mai jos puteți vedea 3 exemple de dispozitive controlate prin smartphone, care pot pune bazele unei case smart.

1) Controlere Smart
Reprezintă "creierul" întregului sistem inteligent - în general un dispozitiv hands-free, controlat vocal, cu difuzor încorporat. Cele mai cunoscute sunt Amazon Echo și Google Home.

2) Termostate inteligente
Se pot instala pe radiatoarele de căldură din locuință. Având capacitatea de a se conecta la internet, prin intermediul lor se poate controla temperatura ambientală din camere, cu ajutorul telefonului mobil. Două exemple de astfel de sisteme ar fi: Danfoss Link și Salus Controls.

3) Camere IP inteligente
Au avantajul comunicării bidirecționale directe audio și video cu utilizatorul, prin intermediul telefonului mobil. Exemple: Nest Cams sau Alro Q.

Indiferent de variantele de automatizare a locuinței preferate, acestea au avantajul simplificării rutinei zilnice, și implicit, economia de timp.

Abonează-te la newsletter-ul Victoria Rezidențial!

Adresa


Str. Ciheiului nr. 35, Oradea, Bihor
Nufărul - McDonald's
Victoria Rezidențial | Copyright © | Toate drepturile rezervate. Web Design made with ❤️ by the NRGO team.