Vrei o locuință nouă și modernă?
Ți-ai întemeiat o familie și vrei să vă mutați în casă nouă dar nu aveți toți banii? Nu-i nimic, cu doar o parte din bani ca avans, puteți apela la oricare dintre instrumentele de finanțare existente pe piață. Dacă nu dețineți sau nu ați deținut în proprietate o locuință, puteți apela la creditul Prima Casă. Nu este acesta singurul credit pentru locuințe, majoritatea băncilor din România au în portofoliu credite imobiliare pentru achiziționarea de locuințe, unele cu condiții de creditare chiar mai avantajoase decât cele din programul garantat de guvern - Prima Casă.
Totuși, înainte de a te decide să faci pasul către credit pentru achiziționarea unei locuințe, ar trebui să mai iei în calcul un aspect esențial: doriți să aveți copii și dacă da, câți? Pentru că nimeni nu dorește să fie pus în situația în care odată achiziționat un apartament, să constate că acesta are o suprafață prea mică sau un număr insuficient de camere odată cu venirea pe lume a copiilor.
Pentru dotarea apartamentului proaspăt achiziționat, poți apela la diverse forme de creditare disponibile pentru consum. Cel mai indicat dintre toate este cel de achiziționare de bunuri în rate (în general până la 24 de rate) fără dobândă. În genere această metodă de creditare este folosită de către bănci prin intermediul cardurilor de credit specializate - card de credit pentru cumpărături în rate fără dobândă.
În momentul în care te-ai hotărât să apelezi la creditare, trebuie să ai în vedere în primul rând Regulamentul BNR privind condiţiile de creditare, care a stabilit că nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei şi 20% la cele în valută. În al doilea rând trebuie să alegi cu atenție moneda în care dorești creditul. Nu în ultimul rând, nu uita să ceri băncii scadențarul detaliat al creditului.